Yenice bölgesinde Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir depodan yüklenen yardımlar, Afrin ve İdlib’e gönderildi. Törene Memur-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, İl Müftüsü İhsan Açık, Platform Başkanı Osman Gerem, çok sayıda STK başkanı katıldı.
Platform Başkanı Osman Gerem, yaklaşık 7 yıldan beri mazlumlara yardım ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi. Gerem, şunları kaydetti:”7 yıldan beri komşumuz, dindaşımız, ırkdaşımız Suriyeli mazlum kardeşlerimize yardım gönderiyoruz. Ramazan bereket ayıdır, biz de her zaman olduğu gibi bugün de mağdur, mazlum ve şu anda kendi ülkelerinde muhacir duruma düşmüş kardeşlerimizin gönlüne sevinç, sofralarına bereket olsun diye 5 tır insani yardım gönderiyoruz”diye konuştu.
Konuşmaların ardından İl Müftüsü İhsan Açık, İslam coğrafyasında yaşanan olumsuzlukların sona ermesi için dua etti. Daha sonra 5 tırlık insani yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi.